ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΟΦΙΤΑΣ

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΣΟΦΙΤΑΣ

  Η κατοικία της Κωνσταντίνας είναι εξοχική.

Διαθέτει δύο ορόφους που συνδέονται με εσωτερική σκάλα. στο χώρο του ισογείου βρίσκεται η κουζίνα, το καθιστικό και τα τρία υπνοδωμάτια, που θα φιλοξενούν τα τρία παιδιά της οικογένειας στις καλοκαιρινές και χειμερινές διακοπές τους.
Το σπίτι είναι στο στάδιο που μόλις έχει σοβατιστεί και έχουν τοποθετηθεί τα κουφώματα.
Εσωτερικά της κεραμοσκεπής έχει προκύψει ένας αρκετά μεγάλος χώρος, μία ζεστή σοφίτα όπου κυριαρχεί το φυσικό ξύλο. Εκεί θα στεγαστεί ο προσωπικός χώρος της Κωνσταντίνας.

Λόγω του τριγωνικού σχήματος της στέγης, οι πλαινές πλευρές έχουν εξαιρετικά χαμηλό ύψος και για αυτό το λόγο η μια πλευρά θα χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος. Στην ακριβώς απέναντι πλευρά θα τοποθετηθεί το κρεβάτι, είναι και αυτό ξύλινο και αιωρείται από την οροφή, όπου 4 μεταλλικά στηρίγματα το κρατούν σταθερό.

Στην Κωνσταντίνα αρέσει να διαβάζει, να ζωγραφίζει και να παίζει σκάκι και όλα αυτά ενσωματωθήκαν στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση του χώρου. Τα υλικά και τα χρώματα που επιλέχθηκαν για τη διακόσμηση του δωματίου της σοφίτας είναι ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις .
Ο φυσικός φωτισμός περιορίζεται σε δυο παράθυρα που βρίσκονται αντικριστά,για αυτό και στη χρωματική μελέτη δεν επιλέχθηκαν σκούρες αποχρώσεις.

Η Κωνσταντίνα είναι πραγματικά ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα, η αρχική της σκέψη ήταν να χρησιμοποιήσει αυτό το χώρο καθαρά ως αποθηκευτικό. Δε φανταζόταν όμως πιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Ένας ζεστός προσωπικός χώρος που θα μπορεί να κάνει ότι αγαπά.

 

Ρωτήστε μας

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ