Η Visual arts deco έχει στόχο να εκπαιδεύσει στο home design & store design - visual merchandising όσους έχουν αγάπη για τη διακόσμηση. Σκοπός της είναι να δώσει τη σωστή κατεύθυνση στους ενδιαφερόμενους , έτσι ώστε να αποχτήσουν τη βάση και τη σωστή προσέγγιση που θα τους βοηθήσει να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να τις εξελίξουν. Απευθύνεται σε όσους δεν έχουν γνώσεις διακόσμησης αλλά και επαγγελματίες που επιθυμούν περαιτέρω εξειδίκευση. Εργαζόμενους σε καταστήματα, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και διακοσμητές.

Η εισηγήτρια του σεμιναρίου Μουχτούρη Σοφία αρχιτέκτων διακοσμήτρια εσωτερικών χωρών και visual merchandiser, δραστηριοποιείται στον τομέα της αρχιτεκτονικής διακόσμησης και κατασκευής από το1998.
Με συνεχή παρουσία στο χώρο19 ετών, έχει δημιουργήσει τη Visual arts deco,δημιουργικό γραφείο με αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Ασχολείται παράλληλα με την εισήγηση σεμιναρίων διακόσμησης .
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον Ακτο art & design είναι κάτοχος του Diploma of Higher Education in INTERIOR DESIGN from the Middlesex University of London.
Έχει συνεργαστεί στο τομέα της διακόσμησης καταστημάτων & visual merchandising με διεθνής εταιρίες που κατέχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια εξέλιξη του retail (όπως τα Μarks & Spencer τα πρώτα πολυκαταστήματα στο κόσμο με βραβείο guinness για τη ταχύτατη πώληση των εμπορευμάτων τους).
Έχει επιμεληθεί στο τομέα διακόσμησης καταστημάτων και του visual merchαndising την οργάνωση νέων ελληνικών επιτυχημένων εταιριών (με αντικείμενο το ένδυμα και άλλες με είδη σπιτιού)που απαριθμούν πολλά υποκαταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συμβάλει με επιτυχία στην εξέλιξη τους.
Έχει επιμεληθεί περισσότερες από 150 κατοικίες (home design ? interior styling)και περισσότερους από 100 επαγγελματικούς χώρους (store design ? visual merchandising) περισσότερες από 1000 βιτρίνες(Decor και styling).
Το 2010 της έγινε πρόταση να διδάξει σεμινάρια διακόσμησης που υλοποιούνται από τότε κάθε χρόνο με επιτυχία.


Τρόπος παρακολούθησης Σεμιναρίου: Στο προσωπικό γραφείο της διακοσμήτριας Σοφίας Μουχτούρη ή On Line μέσω Internet με εικόνα και ήχο ζωντανά από τον χώρο σας.

 

Ταχύρρυθμο Σεμινάριο ''Διακόσμηση Κατοικίας 22'

 

ΕΝΑΡΞΗ : 31/1/202 (Τα μαθήματα θα γίνουν Δευτέρα 31/1 και Τετάρτη 2/2 18:00 - 22:00)
Συνολική Διάρκεια 8 Ώρες (2 Μαθήματα διάρκειας 4 ωρών)

 

Τόπος διεξαγωγής: Σανταρόζα 3 Αθήνα ή On Line μέσω Internet με εικόνα και ήχο ζωντανά από τον χώρο σας.
Όσοι επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε, για να ενημερωθείτε σχετικά μπορείτε να στείλετε email στο info@visualartsdeco.com ή να εγγραφείτε στο NEWSLETTER.


Ταχύρυθμο Σεμινάριο "Visual Merchandising / Διακόσμηση Καταστημάτων & Βιτρινών 22΄

'ΕΝΑΡΞΗ : 14/2  (Τα μαθήματα θα γίνουν Δευτέρα 14/2 και Τετάρτη 16/2 18:00 - 22:00 

Συνολική Διάρκεια 8 ώρες ΄(2 Μαθήματα διάρκεας 4 ωρών)

 

Τόπος διεξαγωγής: Σανταρόζα 3 Αθήνα ή On Line μέσω Internet με εικόνα και ήχο ζωντανά από τον χώρο σας.
Όσοι επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε, για να ενημερωθείτε σχετικά μπορείτε να στείλετε email στο info@visualartsdeco.com ή να εγγραφείτε στο NEWSLETTER.

 

Την Άνοιξη θα ξεκινήσει νέο Σεμινάριο που αφορά όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει το ταχύρρυθμο σεμινάριο της κατοικίας, και θέλουν να προχωρήσουν σε 2ο επίπεδο,όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν μπορούν να μας στείλουν μέιλ για να ενημερωθούν σχετικά.

Σεμινάριο ταχύρρυθμο "Διακόσμησης Εσωτερικού Χώρου Κατοικίας"

Η Visual arts deco σας δίνει την ευκαιρία να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία, σχεδιάζοντας σαν πραγματικός διακοσμητής,

υλοποιώντας έναν υπαρκτό χώρο από την αρχή έως το τέλος έως και την τελευταία του λεπτομέρεια στο προσωπικό γραφείο της διακοσμήτριας Σοφίας Μουχτούρη.
Μέσα από τη γνώση και εμπειρία τους θα σας κατευθύνουν ώστε να επιλέξετε σωστά τα υλικά, τα χρώματα, τα σχήματα, τις υφές, καθώς και τις λειτουργίες που θα εναρμονιστούν και θα δώσουν στο σύνολο ένα τελειοποιημένο χώρο, βάζοντας πάντα το προσωπικό σας στιλ και έχοντας ακολουθήσει σωστά τους κανόνες της τέχνης και της τεχνικής.
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου βασίζεται σε εκπαίδευση επαγγελματικού επιπέδου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει τη σωστή κατεύθυνση στους ενδιαφερόμενους , έτσι ώστε να αποχτήσουν τη βάση και τη σωστή προσέγγιση στη μεθοδολογία που θα υιοθετήσουν έτσι ώστε να έχουν ασφαλή αποτελέσματα. Το σεμινάριο θα τους βοηθήσει να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να τις εξελίξουν στην πράξη.
Το σεμινάριο δίνει έμφαση στην ανάλυση του ανθρώπου με σκοπό η σύνθεση που θα προκύψει να αποτελεί εξατομικευμένη μελέτη πάνω στην αισθητική του κάθε ατόμου. Μέσα από μια σειρά στοχευμένων ασκήσεων ο σπουδαστής συνειδητοποιεί πράγματα για τον εαυτό του που θα τα δει να εκτυλίσσονται στη πορεία του σεμιναρίου και να παίρνουν μορφή.
Διδάσκεστε αποκτώντας παράλληλα θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, βασικές αρχές αρχιτεκτονικής, διακόσμησης, χρωματολογία, ιστορία τέχνης, καθώς και σύνθεση, διαρρύθμιση, βασικές αρχές φωτισμού, ψυχολογία των κατοίκων και εργονομία.
Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που δεν έχουν γνώσεις διακόσμησης αλλά και σε επαγγελματίες του κλάδου, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, μεσίτες κατασκευαστές, πωλητές ειδών σπιτιού, επίπλων κ.α
Οι χώροι που θα μελετηθούν είναι το καθιστικό, η κουζίνα, η είσοδος, η κρεβατοκάμαρα, το μπάνιο, το γραφείο και το παιδικό.
Σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε και κυρίως, να απελευθερώσετε τις δημιουργικές σας ικανότητες.
Παρέχεται οπτικοακουστικό υλικό για τη διδασκαλία των θεωρητικών.
Η Βεβαίωση που θα λάβετε θα αναφέρει την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Visual Merchandising / Διακόσμηση Επαγγελματικών χώρων & Βιτρινών

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, όπως επίσης και στον χειρισμό της προώθησης των εμπορευμάτων κάθε επιχείρησης ''Visual Merchandising Communication" (VMC) -- (βιτρίνα & εσωτερικό στήσιμο προϊόντων) με σκοπό πάντα την αύξηση των πωλήσεων.
Οι στόχοι του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων ως προς τις βασικές αρχές σχεδιασμού καταστήματος.
Θεματικές ενότητες που αναλύονται στο σεμινάριο:
Η διαρρύθμιση, η σύνθεση, ο σχεδιασμό του εξοπλισμού, το στήσιμο εμπορεύματος, η χρωματολόγια, η δημιουργία θεματικής βιτρίνας Window Dressing ανάλογη με το ύφος της εταιρείας, και η προώθηση της εταιρικής ταυτότητας, το Window Calendar - Χρονοδιάγραμμα Βιτρίνας , η χρησιμότητα των γραφικών, η κατηγοριοποίηση εμπορευμάτων, το πλάνο προβόλων, το χρονοδιάγραμμα Store Layout, το προφίλ πελατών, η οπτική επικοινωνία.
Αναλύονται όλες οι μέθοδοι που αποσκοπούν να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό και λειτουργικό αγοραστικό περιβάλλον, αναδεικνύοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κοινό.
Απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους που δεν έχουν γνώσεις διακόσμησης αλλά και σε επαγγελματίες του κλάδου που επιθυμούν περαιτέρω εξειδίκευση, στελέχη και ιδιοκτήτες καταστημάτων, διευθυντές και πωλητές, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, μηχανικούς, κατασκευαστές, κ.α.
Παρέχεται οπτικοακουστικό υλικό για τη διδασκαλία των θεωρητικών.
Η Βεβαίωση που θα λάβετε θα αναφέρει την ολοκλήρωση του σεμιναρίου της κάθε ενότητας.

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ