Ανακαίνιση Σπιτιού

Οι λόγοι που θα οδηγήσουν κάποιον στην ανακαίνιση μιας κατοικίας ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Μπορεί να γίνει για προσωπικούς λόγους αισθητικής ανανέωσης ή για πρακτικούς όπως πώλησης ή ενοικίασης του ακινήτου. Σε όλες τις περιπτώσεις η ανακαίνιση της κατοικίας είναι μια καλή επένδυση που μπορεί να μειώσει τα έξοδα και σε κάποιες περιπτώσεις να αυξήσει τα έσοδα αναβαθμίζοντας την αξία του ακινήτου.

 

Ένας σημαντικός λόγος ανακαίνισης μιας παλιάς κατοικίας είναι σίγουρα η ενεργειακή
βελτίωση, πολλά παλιά σπίτια δεν έχουν την κατάλληλη θερμομόνωση με αποτέλεσμα να γίνεται μεγάλη σπατάλη ενέργειας και χρημάτων για την δημιουργία σωστής θερμοκρασίας στον χώρο. Η αλλαγή των κουφωμάτων αλλά και η αναβάθμιση των σωμάτων θέρμανσης θα βελτιώσουν την ποιότητα του σπιτιού αλλά και θα προσφέρουν στην οικονομία του. Παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις μπορούν να δημιουργούν διαρροές με αποτέλεσμα την εμφάνιση υγρασίας και μούχλας, κάτι που κάνει πολύ ανθυγιεινό το περιβάλλον στο σπίτι.

 

Με την πρόβλεψη και την ανακαίνιση θα διατηρηθεί αλλά και θα βελτιωθεί η ποιότητα του ακινήτου άλλα και θα του χαρίσει περισσότερα χρόνια ζωής. Δεν είναι απαραίτητο να αποκτήσει φθορές μια κατοικία για να ανακαινιστεί, η αισθητική ανανέωση είναι εξίσου σημαντική. Τονώνει την ψυχολογία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής. Μια άμεση και πιο γρήγορη λύση είναι η αλλαγή των χρωμάτων στους χώρους. Θα δώσει αμέσως
αίσθηση υγείας και καθαριότητας ανεβάζοντας την αξία του ακινήτου. Σε περίπτωση
πώλησης ή ενοικίασης θα γινόταν πιο ελκυστικό στον υποψήφιο αγοραστή. Μικρές ή μεγάλες αλλαγές στην διαρρύθμιση μπορούν να ευκολύνουν τον τρόπο ζωής και να προστατέψουν το ακίνητο από ενδεχόμενες φθορές .

 

Είναι φυσικό πως η σκέψη της ανακαίνισης δημιουργεί άγχος και ανασφάλεια λόγω του
κόστους αλλά και τον εργασιών που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Πλέον, υπάρχουν
επιδοτήσεις όπως το " Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ " που μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην υλοποίηση αυτής της ανάγκης καλύπτοντας μεγάλο μέρος από το κόστος της ανακαίνισης. Η επιλογή ενός εμπείρου επαγγελματία καθίσταται σκόπιμη λόγο του ότι μπορεί να αναγνωρίσει τις ανάγκες του χώρου, να αποφύγει λάθη που οδηγήσουν σε μελλοντικά προβλήματα και να οργανώσει ένα σωστό πρόγραμμα εργασιών. Θα μελετήσει τον χώρο και δώσει λύσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες της κατοικίας με μέγιστη ποιότητα υλικών αλλά και οικονομία ώστε αυτή η κίνηση να γίνει επένδυση για το μέλλον.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ