Διακόσμηση καταστημάτων

Η διακόσμηση ενός καταστήματος έχει ως στόχο την αύξηση των πελατών, των πωλήσεων και την ανοδική πορεία των κερδών της εταιρίας. Να δημιουργήσει μεγαλύτερη κινητικότητα τόσο εντός όσο και εκτός του καταστήματος. Μια σωστή μελέτη έχει ως σκοπό να κάνει τον περαστικό επισκέπτη με μια βιτρίνα που θα έχει κάτι να του πει, στη συνέχεια ο επισκέπτης να γίνει αγοραστής και τέλος φεύγοντας να του έχει δημιουργήσει την ανάγκη να έρθει ξανά .

 

Σίγουρα δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη μυστική φόρμουλα που να είναι κοινή για όλα τα καταστήματα. Κάθε επαγγελματικός χώρος έχει ξεχωριστή μελέτη που εξαρτάται από το προϊόν προς πώληση ή την υπηρεσία, από την θέση του μαγαζιού, το target group στο οποίο απευθύνεται αλλά και στο διαθέσιμο budget της εταιρίας. Υπάρχουν όμως κάποιες κοινές λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του καταστήματος. Για παράδειγμα η βιτρίνα είναι το Α και το Ω , αυτό θα δει πρώτα ο πελάτης και από εκεί θα αποφασίσει αν θα μπει μέσα. Πρέπει να είναι φωτεινή και διαφορετική, να κεντρίζει τα βλέμματα και να τα κρατάει εκεί κάνοντας σαφή την ταυτότητα του καταστήματος. Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα φώτα, η μυρωδιά και η χωροθέτηση των προϊόντων για να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Ευδιάκριτοι χώροι με αρμονικά χρώματα και άνετους διαδρόμους θα κάνουν την ξενάγηση του πελάτη πιο ευχάριστη με τελικό σκοπό να δει όλους τους χώρους πριν φτάσει στο ταμείο.

 

Η διαμόρφωση ενός καταστήματος θέλει πολλή μελέτη και καλό είναι να γίνεται από επαγγελματίες γιατί η επιτυχία του μπορεί να φανεί στις λεπτομέρειες. Για τον διακοσμητή κάθε τετραγωνικό μετρό έχει σημασία. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κατάστημα που καλύπτει τόσο τις ανάγκες των πελατών όσο και των εργαζομένων. Ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας αλλά και ένας χώρος ψυχαγωγίας για τους πελάτες.

 

Τέλος, το κατάστημα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένας ζωντανός οργανισμός μετά την πρώτη μελέτη πρέπει να φρεσκάρεται και να ανακαινίζεται για να μην υπάρχουν φθορές αλλά και για να παραμένει εντός εποχής κρατώντας το ενδιαφέρον τον πελατών του. Έχει σημασία η εικόνα μιας ιδέας γιατί όσο καλή και να είναι μπορεί να μην έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν παρουσιαστεί με λάθος τρόπο.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ